ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ YES FORUM

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 5.000 ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου YES FORUM μεταξύ νέων και στελεχών της ναυτιλίας, κατά το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2021 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15 δράσεις με τη συμμετοχή 5.000 νέων μαθητών, φοιτητών, απόφοιτών, στελεχών, και 100 καταξιωμένων μελών από το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στην ομάδα του YES FORUM συμμετέχουν 80 εθελοντές υπό την καθοδήγηση της  concept Founder, Δανάης Μπεζαντάκου.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας ομάδας του  YES FORUM για την οριστικοποίηση της φετινής ατζέντας δράσεων.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 ομάδα εθελοντών του YES FORUM συμμετείχε στο Race for the Cure  με την ομάδα της WISTA HELLAS  με σκοπό την υποστήριξη των γυναικών που πάσχουν από τον καρκίνο του μαστού αλλά και την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε ότι αφορά την ενημέρωση και την πρόληψη.  Την ίδια μέρα η ομάδα επισκέφθηκε την έκθεση OLYMPIC YACHT SHOW στο Λαύριο.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, το YES FORUM για μια ακόμα χρονιά διοργάνωσε το πάνελ ναυτιλίας του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, αυτή τη φορά με τίτλο  «Ευκαιρίες και Προοπτικές στη Ναυτιλία, έναν κλάδο που δεν σταμάτησε ούτε η πανδημία».

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, οι εθελοντές του  YES FORUM παρουσίασαν το σχεδιασμό της φετινής χρονιάς στο Advisory Board το οποίο αποτελείται από υποστηρικτές των δράσεων μας, στελέχη από όλο το φάσμα του κλάδου και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο μήνας ολοκληρώθηκε με μια δράση κοινωνικής ευθύνης στο πλαίσιο της καμπάνιας της  HELMEPA που αφορούσε τον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια στον Πειραιά, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ νέων και στελεχών της ναυτιλίας ξεκίνησε για την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με την παρουσίαση του Οργανογράμματος της Ναυτιλιακής Εταιρείας την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή 12 στελεχών από 12 Ναυτιλιακές εταιρείες παρουσιάζοντας 12 διαφορετικά τμήματα.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2021, το #captain_says με καλεσμένο τον κύριο Μάρκο Βασιλικό, Managing Director της Eurobulk o οποίος συνομίλησε με νέους για την επαγγελματική του σταδιοδρομία όλα αυτά τα χρόνια , αλλά και απάντησε ερωτήσεις νέων σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή επικαιρότητα.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου το ΥΕS Forum διοργάνωσε ως υποστηρικτής του διαδικτυακού συνεδρίου Maritime SheEO το πάνελ με θέμα « επαγγελματικές ευκαιρίες σε  λιμάνια ανά τον κόσμο». Στο πάνελ συμμετείχαν νέοι από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τις Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδια και την Ολλανδία.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, οι εθελοντές του  YES FORUM επισκέφθηκαν την έκθεση τέχνης που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά με αφορμή τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία του Παναμά από την Ισπανία μετά από πρωτοβουλία της Πρέσβεως και Γενικής Προξένου του Παναμά στην Ελλάδα, Julie Lymberopulos.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, προβλήθηκε ζωντανά στο  Facebook του YES FORUM η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Χαρτογράφηση εθελοντικών οργανισμών νέων με κεντρικό άξονα την επιχειρηματικότητα».

Στο κάλεσμα του YES FORUM  με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» που έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. στις 5 Δεκεμβρίου ανταποκρίθηκαν 23 εθελοντικοί οργανισμοί νέων με  επιχειρηματικό, νομικό, τεχνολογικό background και όχι μόνο, οι οποίοι παρουσίασαν το αντικείμενό τους, τις δράσεις τους , ανέλυσαν την δομή τους κάνοντας αναφορά στην ιεραρχία των μελών του οργανισμού και τις υπάρχουσες ομάδες και απάντησαν  τις ερωτήσεις των νέων.

Ακόμα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό Οpen Day με την δικηγορική Εταιρεία  WATSON FARLEY WILLIAMS και τη συμμετοχή φοιτητών και απόφοιτων νομικών σχολών και όχι μόνο  που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τον κλάδο της ναυτιλίας.

Eν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, μέλη της ομάδας του YES FORUM επισκέφθηκαν το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, και το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» για να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και ρούχα στα παιδιά που φιλοξενούν τα δύο ιδρύματα. Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν και μέλη του  YES FORUM ADVISORY BOARD.

Τέλος, πολύ  σημαντική είναι και η παρουσία του  YES FORUM στην Εθνική ομάδα διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με την Δανάη Μπεζαντάκου να συμμετέχει σε πολλές ημέρες καριέρας παρουσιάζοντας της ευκαιρίες απασχόλησης που παρέχει ο κλάδος της ναυτιλίας και να αποτελεί μέντορας των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και των ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και Μυκόνου για την δημιουργία των εικονικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement.

 

Oι Εταιρείες που υποστηρίζουν τις δράσεις του YES FORUM είναι οι :ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT – ALBERTA SHIPMANAGEMENT- THE AMERICAN P&I CLUB – ARKAS HELLAS – CAPITAL SHIP MANAGEMENT CORP – CHARTWORLD – CLASS NK -DIANA SHIPPING SERVICES – DNV – DORIAN LPG MANAGEMENT CORPORATION- EASTERN MEDITERRANEAN – EMBASSY OF PANAMA – ERMA FIRST – ERNST & YOUNG – EUROBULK – FRANMAN – GOLDEN CARGO – KATRADIS – LATSCO – LALIZAS – LIBRA GROUP – LG MAR – MARICHEM – MARIGASES – MARINE TRAFFIC – MACGREGOR – METROPOLITAN COLLEGE – MODION MARITIME MANAGEMENT – MOORE – MYKONOS SHIPPING – NAVITAS COMPANIA NAVIERA – NORTH OF ENGLAND P&I ASSOCIATION – OCEANKING – PALAU INTERNATIONAL SHIP REGISTRY (PISR) – RINA HELLAS – SKF HELLAS – SQLEARN – UNIVERSITY of STRATHCLYDE – TEO SHIPPING – THENAMARIS SHIPS MANAGEMENT INC. – TOTOTHEO – VSHIPS – WARTSILA – WATSON FARLEY – ZERONORTH

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του YES FORUM μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.yes-forum.com