ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δρ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Καινοτομία & Βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα (1950-1973)
Διαδεδομένοι μύθοι και αφανείς αλήθειες

Σ Υ Ν Ο Π Τ Ι Κ Η   Ε Κ Δ Ο Σ Η

 

 

 

 

 

 

 

Τον Νοέμβριο 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέρκυρα – economia PUBLISHING η α΄ έκδοση του βιβλίου του Λευτέρη Αναστασάκη με τίτλο Καινοτομία & βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973: Διαδεδομένοι μύθοι και αφανείς αλήθειες, η οποία έχει ήδη εξαντληθεί. Τον Ιανουάριο 2023 τυπώθηκε η β΄ αναθεωρημένη έκδοση, με προσθήκες οι οποίες προέκυψαν από την πάντα χρήσιμη ανατροφοδότηση των ίδιων των αναγνωστών. Λόγω της σπουδαιότητας και της πρωτοτυπίας του εγχειρήματος του Λ. Αναστασάκη, ο εκδοτικός οίκος προχώρησε στην έκδοση του ανά χείρας αντιτύπου, το οποίο αποτελεί μια ευσύνοπτη παρουσίαση της β΄ έκδοσης του βιβλίου, με αυτούσια παράθεση του Προλόγου του Γιάννη Στουρνάρα και του Επιλόγου του Παναγή Βουρλούμη. Περιλαμβάνει τη βασική επιχειρηματολογία κάθε κεφαλαίου, συνοδευόμενη από αντιπροσωπευτικά αριθμητικά δεδομένα και κατατοπιστικές φωτογραφίες βιομηχανιών της εποχής. Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι να προσφέρει στο ευρύ κοινό μια αδρή εικόνα της άνθησης της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μελετήσουν το θέμα σε βάθος μπορούν να ανατρέξουν στην πλήρη έκδοση του βιβλίου, όπου αποκαλύπτεται σε όλο της το εύρος η δημιουργικότητα, η τόλμη, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η τεχνική εφευρετικότητα και η εργατικότητα των Ελλήνων της εποχής.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Ο Λευτέρης Αναστασάκης είναι Χημικός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και Μάστερ στην Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας από το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Βιομηχανική Πολιτική και Βιομηχανική Ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας από το ΕΚΠΑ.
Από το 1990 έως το 2017 εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, σε εργοστάσια παραγωγής και στο επιτελικό κέντρο εταιρειών, στους τομείς του HR και της προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επίσης, ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ συμμετείχε επί πολλά έτη σε ΔΣ ευάριθμων δημοσίων οργανισμών. Από το 2018 είναι αντιπρόεδρος της PRIORITY. Γνωρίζει αγγλικά, κινέζικα, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους που εργάζονται στην Ελλάδα και στη Βρετανία στον κλάδο της Πληροφορικής.
Ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος. Είναι εθελοντής καθηγητής στο Χαμόγελο του Παιδιού και μέλος του ΔΣ από το 2014 έως το 2020. Στο Χαμόγελο κατευθύνονται όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά του δικαιώματα.


 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΔΙΑΘΕΣΗ