Μισή ώρα στην economia με τον Κυριάκο Ποζρικίδη

 

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo και μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI) Κυριάκο Ποζρικίδη συζητούν ο Αντώνης Παπαγιαννιδης και ο Κώστας Μπλιάτκας, σε μια ακόμη e-συνάντηση της σειράς «Μισή Ώρα στην economia”.

Ο ίδιος μιλά για το μέλλον την Διεθνών Εκθέσεων και την πίεση που δέχονται από τις κλαδικές εκθέσεις και εξηγεί το πως εξελίχθηκε η ΔΕΘ σε έναν πολυδιάστατο θεσμό που δεν είναι μόνο εμπορικός, αλλά επεκτείνεται με γεγονότα πολιτιστικά, ψυχαγωγικά ακόμα και πολιτικά και στηρίζεται από την μαζική προσέλευση του κόσμου «που δεν αφήνει ασυγκίνητες τις επιχειρήσεις», λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιο άλλο event μαζεύει 300.000 κόσμο;» Παράλληλα υποστηρίζει ότι η ΔΕΘ πλέον φέρνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δευτερογενώς 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης παραδέχεται πως είχε δημιουργηθεί μια «παράδοση» να υπάρχει διογκωμένη συμμετοχή του δημοσίου στη ΔΕΘ , το οποίο απλώς «ερχόταν για να έρχεται», αλλά σήμερα , προσθέτει, υπάρχει επωφελής διάσταση στη συμμετοχή του δημοσίου με επιμόρφωση , εκπαίδευση και συμμετοχή του κοινού του στο πως θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες. Φέρνει μάλιστα για παράδειγμα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Χαρακτηρίζει την φετινή ΔΕΘ, ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τέλος αναφέρεται στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση της ΔΕΘ στον υπάρχοντα χώρο , τις παλλινωδίες που προηγήθηκαν επί χρόνια, στα βήματα υλοποίησής της και στα ατού του μεγάλου αυτού έργου.