Μισή ώρα στην economia με τον Νίκο Ανδρουλάκη

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ , συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα στη σειρά των e-συναντήσεων «Μισή ώρα στην economia”. Ο Ν. Ανδρουλάκης τονίζει ότι η διαφάνεια και η αξιοκρατία στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να είναι παραδειγματική, ώστε να μην επαναληφθούν κακές πρακτικές του παρελθόντος. Εκτιμά επίσης ότι επί της ουσίας των πραγμάτων επικρατεί μια «τεχνοκρατική» αντίληψη για την Ευρώπη και σήμερα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν φαίνεται να μην έχει την πολιτική βαρύτητα του Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ.

«Η πορεία της Ευρώπης θα επηρεαστεί χωρίς άλλο από τις αναμενόμενες εξελίξεις στη Γερμανία» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει: «Είναι πιθανή μια κυβερνητική αλλαγή στη Γερμανία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και η πιθανή είσοδος των Πρασίνων στον κυβερνητικό συνασπισμό θα είναι το κρίσιμο γεγονός που θα επιταχύνει τα γεγονότα. καθώς θα επηρεάσει και τη στάση της γερμανικής πλευράς στις σχέσεις με την Τουρκία».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι λείπει μια ενιαία αρχή , μια κοινή ευρωπαϊκή καμπάνια για τους εμβολιασμούς και το άνοιγμα των συνόρων και συμπληρώνει ότι «χρειάζεται άρση της αρχής της ομοφωνίας διότι αλλιώς « κάποιοι θα εκβιάζουν το σύνολο των κρατών προς προσωπικό ή πολιτικό όφελος». Σχολιάζει την διοίκηση Μπάϊντεν στις ΗΠΑ και την προσπάθειά της να αντιμετωπιστούν τα χρέη που δημιούργησε στα κράτη η πανδημία και την αντίθεση του νέου προέδρου σε έναν «καπιταλισμό -καζίνο» στην πολιτική υπέρ των «φορολογικών παραδείσων».