Στις 21 Οκτωβρίου η 1η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021: Στις 21 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 1η Διάσκεψη THEGREEKSAREBACK, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων – ανώτερων στελεχών από 40 και πλέον μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σε 12 χώρες του Κόσμου.

Για πρώτη φορά, έρχονται στην Ελλάδα, σε μια δομημένη Διάσκεψη, σημαντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Η Διάσκεψη θα περιλαμβάνει συζητήσεις σε Ολομέλεια και σε έξι Ομάδες Εργασίας, στις οποίες θα συζητηθεί πώς μπορεί να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού στους εξής τομείς: Πράσινες Επενδύσεις, Φορολογικό Πλαίσιο, Προσέλκυση Ταλέντων, Καινοτομία/Έρευνα & Ανάπτυξη, Ψηφιακή Μετάβαση και SilverEconomy.

Όλες αυτές οι προτάσεις θα συντεθούν σε ένα ευσύνοπτο κείμενο, την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», το οποίο θα σταλεί ακολούθως στην Κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή των Ελλήνων, σε φορείς, ΜΜΕ κ.λπ.

Στις εργασίες της Διάσκεψης θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της EnterpriseGreece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της L’Oreal, κ. Jean – PaulAgon, και ο CFO της JTI, κ. Βασίλης Βωβός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της οργανώτριας  εταιρείας PublicAffairsandNetworks και ιδρυτής της πρωτοβουλίας THEGREEKSAREBACK, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Tα πενήντα αυτά υψηλόβαθμα στελέχη είναι περισσότερο χρήσιμα για την Ελλάδα από τις θέσεις και τις χώρες όπου βρίσκονται. Κι αυτό, γιατί εκεί μπορούν να αθροίζουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, έχοντας μια παγκόσμια θεώρηση του επιχειρείν και της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτές τις συσσωρευμένες γνώσεις, σε συνδυασμό με τη διαρκή έννοια και επιθυμία τους να επιστρέψουν αξία στην πατρίδα τους και να συμβάλλουν στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, φιλοδοξεί η πρωτοβουλία THEGREEKSAREBACK να θέσει προς αξιοποίηση από τους αρμόδιους φορείς».

Η 1η Διάσκεψη THEGREEKSAREBACK υποστηρίζεται από τη διαΝΕΟσις και την EnterpriseGreece ως Στρατηγικούς Χορηγούς, τις εταιρείες DLAPiper, KPMG, Pfizer, Polygreen, Trasys/NRB, AbbVie ως Χορηγούς, τις εταιρείες Coca-ColaCompany, Eren, JTI ως Υποστηρικτές, καθώς και την AEGEAN ως Χορηγό Αερομεταφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.greeksareback.gr

Τηλέφωνο: 210 6253763

Email: info@paandn.gr