Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και ο Όμιλος Economia διοργανώνουν το 1o Συνέδριο ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη και την αιγίδα του περιοδικού “Περιβάλλον & Δίκαιο” και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, του Υπερταμείου, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου & του ΣΕΒ, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, διά ζώσης στο Athens Marriot Hotel & Live Streaming.

Αντικείμενο του Συνεδρίου αποτελεί το ακίνητο και η νομική του μεταχείριση ως αντικείμενο αξιοποίησης και επένδυσης, μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της δημόσιας δράσης.

Με περισσότερους από 25 εξέχοντες ομιλητές από το ευρύ φάσμα των ασχολούμενων με τον σχετικό χώρο,  (ακαδημαϊκοί, νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι, στελέχη της αγοράς, επενδυτές, θεσμικοί φορείς), το Συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη νομική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, παρέχοντας στους συνέδρους χρήσιμη γνώση και κατευθύνσεις για τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις προβληματικές.

Στο Συνέδριο συναντώνται και συνομιλούν όλοι όσοι ορίζουν αλλά και εφαρμόζουν το σχετικό νομικό πλαίσιο, χαράζουν τη σχετική πολιτική και επιβλέπουν την εφαρμογή της: νομικοί σύμβουλοι, δικαστές, ακαδημαϊκοί, σύμβουλοι και στελέχη του κλάδου, εκπρόσωποι του Υπουργείου και σχετικών φορέων και Αρχών.

Βασικές Θεματικές Ενότητες

  1. H αξιοποίηση των ακινήτων στην Ελλάδα σήμερα
  2. Το ακίνητο ως επένδυση και η νομική του μεταχείριση
  3. Το Κτηματολόγιο σήμερα
  4. Η διαχρονική φορολογική αντιμετώπιση του ακινήτου
  5. Η δημόσια ρύθμιση του χώρου και οι επιπτώσεις στην αξιοποίηση των ακινήτων
  6. Η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
  7. Η «πρόκληση» του Ελληνικού

Το 1ο Συνέδριο ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ υποστηρίζουν:

Χάλκινοι Χορηγοί: Οι Δικηγορικές Εταιρίες: Karatzas & Partners, Kyriakides – Georgopoulos, PotamitisVekris, Zepos & Yannopoulos.

Χορηγός: Eurobank

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του συνεδρίου εδώ ή να τηλεφωνήσετε στο 210 3678907.