150 χρόνια Μεγάλη Βρεταννία

Τα 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του εορτάζει φέτος το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αποτελώντας σήμερα μέλος της Luxury Collection. Είναι ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία παγκοσμίως με αδιάλειπτη λειτουργία ενάμιση αιώνα, έχει κατακτήσει τον τίτλο του ορόσημου για την αθηναϊκή κοινωνία και η φήμη του ως αγαπημένου οικοδεσπότη για αρχηγούς κρατών, βασιλείς και σημαντικές προσωπικότητες, παραμένει διαχρονική και αναλλοίωτη.

Για να εορτάσει την επέτειο το ξενοδοχείο προσκαλεί φιλοξενούμενους και επισκέπτες σε μια σειρά από μεγάλες εμπειρίες (Always Grand), που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική και την πολυτέλεια, με την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Οι πρωτοβουλίες κινούνται σε τέσσερις άξονες:

Grand History

Με διαδραστικές ενέργειες, περιηγήσεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις που διατρέχουν τη μέχρι σήμερα πορεία του, το ξενοδοχείο ανθολογεί τις πιο σημαντικές στιγμές του, από τη θέση του στην καρδιά της Αθήνας.

Grand Art & Design

Σε συνεργασία με εταιρείες ταυτισμένες με την υψηλή αισθητική, το ξενοδοχείο δημιουργεί συλλεκτικά αντικείμενα, εμπνευσμένα από το αποτύπωμα στη μνήμη και στο χρόνο.

Grand Experiences

Με αφορμή την επέτειο για τα 150 χρόνια, ένα σύνολο από εκδηλώσεις αναδεικνύουν τη διαχρονική θέση του ξενοδοχείου στις αθηναϊκές νύχτες και μέρες. Η ομάδα συνεργατών του καθοδηγεί τους επισκέπτες σε στιγμές, που μετατρέπονται σε συνήθειες και αναμνήσεις.

Grand Taste

Γεμάτη γεύσεις και αρώματα που μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, η γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου έχει κεντρική θέση στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια. Με μια φιλοσοφία που εστιάζει στη βιωσιμότητα, επιλέγοντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην εποχικότητα και συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου σύγχρονες και παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Michelin, δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες των εστιατορίων του ξενοδοχείου, μέσα από επετειακά πιάτα και την αναβίωση αγαπημένων συνταγών. Παράλληλα, οι ταλαντούχοι bartender του ξενοδοχείου γιορτάζουν την επέτειο δημιουργώντας δημοφιλή signature cocktail στο Alexander& 39’s Bar και στο Bar8. Όσο για το κοσμοπολίτικο Winter Garden, είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες στην αριστοκρατική σάλα, τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τα απολαυστικά εδέσματα.

Τη διαδρομή του ιστορικού ξενοδοχείου αποτυπώνει και το λεύκωμα «Μεγάλη Βρετάννια». Ο συγγραφέας Άγγελος Βλάχος παρακολουθεί βήμα-βήμα την εξέλιξη του ξενοδοχείου, από την ίδρυση του, εξετάζοντας ταυτόχρονα τόσο την ιστορία της Αθήνας όσο και την πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας. Ένα ανάγνωσμα που αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον με τη συμπλήρωση των 150 ετών λειτουργίας της Μεγάλης Βρεταννίας.