Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα αναγορευτεί την Τετάρτη, 20 Απριλίου, ο διευθυντής πληροφορικής του εργαστηρίου Media Lab του ΜΙΤ, Μιχάλης Μπλέτσας. Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ανασύραμε από το αρχείο την πρώτη παρουσίαση του Μιχάλη Μπλέτσα στο ελληνικό κοινό, προ 15ετίας, όταν παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Μαλλά για την Οικονομική Επιθεώρηση.

 

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2010, έχοντας αναλάβει ρόλο στη διοίκηση του ΟΤΕ, σε νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στη Βανέσσα Αλεξάκη, αναφέρθηκε στην αγορά τηλεπικοινωνιών και τις προοπτικές της.

 

Το 2018 στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Μιχάλη Μπλέτσα (ήταν η σειρά του Κωστή Δεληγιάννη) βρέθηκαν η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλλαγές που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση.

Τέλος, το 2020, σε άρθρο του στην Οικονομική ο Μιχάλης Μπλέτσας σχολίασε τις πρωτοβουλίες της (νέας τότε) κυβέρνησης στην εκπαίδευση.