ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤ0 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚ0 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ IFFR, ME ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

20-21 Ιανουαρίου 2021

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό συνέδριο «Διαχείριση Αποθεματικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τάσεις και Εξελίξεις», το οποίο παρακολούθησαν θεσμικοί επενδυτές, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επόπτες, εκπρόσωποι συνταξιοδοτικών ταμείων, ασφαλιστικές εταιρείες, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι συνολικά από 16 χώρες από Ευρώπη, Η.Π.Α., Καναδά, Ασία από 150 και πλέον οργανισμούς και εταιρίες.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ανέλυσαν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκαν και στα αποτελέσματα από τη διεθνή εμπειρία, τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση των κεφαλαίων των ελληνικών ΤΕΑ. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη για την υιοθέτηση νέων επενδυτικών εργαλείων και πρακτικών για την επίτευξη θετικών αποδόσεων σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων, τα αποτελέσματα των stress-tests από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων, οι προκλήσεις για το θεσμικό πλαίσιο, επενδυτικές στρατηγικές για την μείωση του κινδύνου, και ο ρόλος των εναλλακτικών μορφών επένδυσης και του ESG (Environmental-Social-Governance) στη διαχείριση των αποθεματικών των ΤΕΑ.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθ. Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του δεύτερου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του IFFR και διοργανωτής του συνεδρίου, καθ. Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Όλες τις ομιλίες σύντομα θα μπορείτε να τις δείτε μέσα από το www.iffr.gr