Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει το διαδικτυακό συνέδριο Διαχείριση Αποθεματικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τάσεις και Εξελίξεις. Το συνέδριο θα εξετάσει σε βάθος τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από τη διεθνή εμπειρία και θα συζητηθούν διεθνείς τάσεις και πρακτικές σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση των κεφαλαίων των ελληνικών ΤΕΑ. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες θα μιλήσουν για τους τομείς των επενδυτικών στρατηγικών, της απόδοσης, της διαχείρισης κινδύνων και της ρύθμισης.

Οι τρεις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  • ENOTHTA I, 20 Ιανουαρίου 2021 |14.00-16.00 GMT: Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Η Διεθνής Εμπειρία
  • ENOTHTA II, 21 Ιανουαρίου 2021 | 14.30-16.00 GMT: Επενδυτικές Στρατηγικές για Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
  • ENOTHTA III, 21 Ιανουαρίου 2021 |16.00-17.00 GMT: Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Διδάγματα και Πρακτικές (πάνελ)

Το συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθ. Πάνος Τσακλόγλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Διευθυντής του IFFR και διοργανωτής του συνεδρίου, καθ. Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London).

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών περιλαμβάνονται οι:  Δρ. Nick Baltas (Managing Director, Goldman Sachs), Théodore Economou (Head of Asset Management, Symbiotics), Δρ. Elise Gourier (ESSEC), Δρ. David McCarthy (University of Georgia), Eoin Murray (Head of Investment, Federated Hermes International) και Dimitris Zafeiris (Head of Risks & Financial Stability Department, EIOPA). Οι εισηγητές των παραπάνω ομιλητών είναι οι Δρ. Μιχάλης Ανθρωπέλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς & IFFR) και καθ. Γκίκας Χαρδούβελης (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και IFFR). Στο πάνελ συμμετέχουν οι: Δρ. Guy Coughlan (Chief Risk Officer, Universities Superannuation Scheme), Φοίβος Χατζής, Investment Committee Chairman, Iolcus Investments AIFM) με συντονίστρια την Άρτεμις Παναγιωτοπούλου (CEO, EDEKT S.A.)

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Το συνέδριο απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επόπτες, συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλισμένους, ασφαλιστικές εταιρείες και ακαδημαϊκούς. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Iolcus Investments (Χρυσός Χορηγός), Piraeus Asset Management MFMC (Χορηγός), Systemic RM (Χορηγός) και Alpha Trust (Υποστηρικτής). Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, Euro2Day.gr, Naftemporiki.gr και NewDeal.gr Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο http://iffr.gr/amopf/

 

Λίγα λόγια για το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR)

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συνδέει τη γνώση και τις τεχνικές που προκύπτουν από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας με τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οργανισμών, τόσο στο επίπεδο της εκπαίδευσης στελεχών, όσο και σε αυτό των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αυτό το επιτυγχάνει αρχικά εντοπίζοντας τις ανάγκες της αγοράς και εν συνεχεία παρέχοντας τις εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του βασιζόμενο στην τεχνογνωσία των διακεκριμένων εταίρων του και του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών του (access-connect-share). To Ινστιτούτο δραστηριοποιείται σε θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, εταιρικής διακυβέρνησης, τραπεζικής, τραπεζικού δικαίου και θεσμικού πλαισίου χρηματαγορών. Περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο στο www.iffr.gr