Η ακριβότερη Ferrari

Μια κατακόκκινη Ferrari πωλήθηκε τη Δευτέρα έναντι 51,7 εκατ. δολ. κι έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που αγοράστηκε ποτέ σε δημοπρασία. Πωλητής ήταν ο Τζιμ Τζέγκερ, ένας συλλέκτης με έδρα το Οχάιο και συνιδρυτής μιας επιχείρησης ανίχνευσης ραντάρ, που απέκτησε το αυτοκίνητο σε δημοπρασία το 1985, με προσφορά που σήμερα αντιστοιχεί σε 1,4 εκατ. δολ.

Μάλιστα οίκος Sotheby’s αρχικά εκτιμούσε την αξία της Ferrari (330 LM/250 GTO του 1962 του Scaglietti) στα 60 εκατ. δολ. Τελικά, όμως, μόλις δύο πλειοδότες ξεπέρασαν τα 50 εκατ. δολ. μεικτά, μαζί δηλαδή με τις προμήθειες του οίκου. Το αυτοκίνητο, γνωστό ως Chassis number 3765, δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ για κλασικό αυτοκίνητο, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι, όταν ο οίκος πούλησε μια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe για 135 εκατ. ευρώ.

Στα κλασσικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους τον 20ό αιώνα (κυρίως τις πρώτες δεκαετίες, ξεκινώντας μάλιστα από λίγο νωρίτερα – το 1894) αναφέρεται το βιβλίο «Η ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα» της ιστορικού Ευφροσύνης Ρούπα και του οικονομολόγου Ευάγγελου Χεκίμογλου. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό συνοδεύει μια παρουσίαση του κλάδου συνολικά (υποδομές, εμπορία, προσπάθειες παραγωγής) αλλά και των κυριότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν.