Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Η σημασία του Στόχου #5

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00 έως 17:30 το CSR HELLAS, σε συνεργασία με την εταιρία μέλος INTERAMERICAN Α.Ε., διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Η σημασία του Στόχου #5”.

Η νέα δεκαετία που έχει ήδη ξεκινήσει, σηματοδοτεί μία νέα περίοδο για τα θέματα ισότητας των φύλων. Από τη μια ξεδιπλώνονται οι μελλοντικές προκλήσεις για την προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών και την ισότητα των φύλων, 25 χρόνια μετά τη διακήρυξη και την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου. Από την άλλη, η πανδημία που ξέσπασε τον προηγούμενο χρόνο τόνισε την ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης επιτείνοντας την ανάγκη ανταπόκρισης στους αντίστοιχους Στόχους (SGDs) του ΟΗΕ. Το CSR HELLAS και η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ανοίγουν τον διάλογο σχετικά με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης #5 στο νέο περιβάλλον και καλούν επιχειρήσεις και συμ-μετόχους να συζητήσουν στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στις 4 Μαρτίου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη.

Το Μέρος Α, διάρκειας 50 λεπτών, θα πάρει τη μορφή συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου (Οικονομική Επιθεώρηση) κ. Αντώνη Παπαγιαννίδη, με συμμετοχή των:

  • Μαρία Αλεξίου (Πρόεδρος ΔΣ CSR HELLAS, Μέλος ΔΣ CSR Europe, Σύμβουλος Διοίκησης Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, Όμιλος ΤΙΤΑΝ)
  • Ιωάννης Καντώρος (Διευθύνων Σύμβουλος, INTERAMERICAN)
  • Στέλλα Κάσδαγλη (Δημοσιογράφος & Ιδρύτρια, Women on Top)
  • Γιάννα Ματθαίου (Ιδρύτρια, Anassa Organics)
  • Μαρία Συρεγγέλα (Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια)
  • Ιουλία Τσέτη (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A., Πρόεδρος ΔΣ GCNH)

Στο μέρος αυτό ο συντονιστής θα ζητήσει από τα μέλη του panel να αναπτύξουν θέσεις και απόψεις επί των εξής θεματικών πεδίων:

  1. Ποιες είναι και πως επιδρούν οι ισότητες και οι ανισότητες στο χώρο εργασίας;
  2. Καταρρίπτοντας στερεότυπα και αναγνωρίζοντας προκαταλήψεις: ποιος είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων ως συμπεριληπτικοί εργοδότες (inclusive employers);
  3. Διαφορετικότητα, ανάπτυξη και φύλο: ο στόχος 5 για τις επιχειρήσεις;

Στο Μέρος Β, διάρκειας 30 λεπτών, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη βράβευση των τριών νικητριών ομάδων του 5ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής». Στο μέρος αυτό ο συντονιστής κ. Παπαγιαννίδης θα απευθύνει ερωτήματα στις διακριθείσες φοιτητικές ομάδες σχετικά με την εμπειρία και τα συμπεράσματα της συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ανακοίνωση του 6ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού.

Το Webinar θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Γλώσσα με χρήση της πλατφόρμας ZOOM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Webinar, επικοινωνήστε με τα στελέχη του CSR HELLAS στο info@csrhellas.org.

Προεγγραφείτε ΕΔΩ