Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό συνέδριο του IFFR, με θέμα: Διαχείριση αποθεματικών ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης: τάσεις και προκλήσεις

 

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργάνωσε το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο Διαχείριση Αποθεματικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τάσεις και Προκλήσεις, το οποίο παρακολούθησαν θεσμικοί επενδυτές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επόπτες, εκπρόσωποι τραπεζών, εταιρειών, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκοί από περισσότερες από 18 χώρες από 180 και πλέον οργανισμούς και εταιρίες.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με τα αποτελέσματα από τη διεθνή εμπειρία σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές στους τομείς των επενδυτικών στρατηγικών, της απόδοσης, της διαχείρισης κινδύνων, της επίδρασης παραγόντων ESG, του σχεδιασμού και των κανόνων εποπτείας των ΤΕΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με τη δημιουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και διοργανωτής του συνεδρίου, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς & Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις. Στη συνέχεια ο κ. Didier Millerot (Head of Insurance and Pensions Unit, European Commission) αναφέρθηκε σε τομείς στους οποίους δίνει έμφαση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την ευγενική χορηγία των: Alpha Asset Management M.F.M.C., PCS (Gold Sponsors), Alpha Trust, Iolcus Investments, Piraeus Asset Management MFMC και Systemic RM (Silver Sponsors) και των a8inea.com, Euro2Day, FinancePro, Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, H Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr, Nextdeal.gr και Savvy Investor ως χορηγών επικοινωνίας. Βίντεο από τις ομιλίες θα μπορείτε να δείτε μέσα από το www.iffr.gr και στο http://iffr.gr/amopf/2021b/ Επικοινωνία: events@iffr.gr