Στo πλαίσιο του 22ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση, σε ψηφιακή μορφή, προς τιμήν της Ελλάδος, την «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» at the New York Stock Exchange – «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος & CEO, Tsakos Energy Navigation (NYSE: TNP); Chairman, INTERTANKO 2014-2018, χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, πλαισιωμένοι από τον Captain Panagiotis N. Tsakos, και τους εκπροσωπους των ακολουθων εταιριών που ειναι εισηγμένες στο NYSE : κκ., Danaos Corporation (DAC) – Iraklis Prokopakis – Senior VP/Chief Operating Officer/Treasurer – Diana Shipping Inc (DSX) – Semiramis Paliou – Acting CEO/COO – Dorian LPG (LPG) – John Lycouris – Director & CEO of Dorian LPG USA LLC and Theodore Young, CFO, Dorian LPG – Dynagas LNG Partners LP (DLNG) – Michael Gregos – CFO – Navios Group of Companies (NM, NMM, NNA) – Ted C Petrone – Vice Chairman – Safe Bulkers Inc. (SB) – Dr. Loukas Barmparis President/Secretary – Mistras Group Inc. (MG) – Dennis M Bertolotti – President/CEO – και τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link.

O Chris Taylor, VP of Listings, NYSE – The New York Stock Exchange, καλωσόρισε διαδικτυακα την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρείες και τόνισε τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και των Ελληνο-Αμερικανικών κοινοτήτων.

Ο Chris Taylor τόνισε ότι αυτή η ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται παραδοσιακά σε συνδυασμό με το ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum. Καθώς φέτος είναι η 22η επέτειος του Ετήσιου Επενδυτικού Φόρουμ της Capital Link, o Chris Taylor συνεχάρη τον Πρόεδρο της Capital Link, κ. Νίκο Μπορνόζη, και την ομάδα του, για την πραγματοποίηση της φετινής εκδήλωσης σε ψηφιακή μορφή. Ο Chris Taylor τόνισε επίσης ότι η δέσμευση του NYSE στην ελληνοαμερικανική διασπορά, στη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας και στις εισηγμένες εταιρείες του NYSE, παραμένει ισχυρή.

Κατέληξε, απευθύνοντας ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα στις εισηγμένες εταιρείες που τον συνόδευσαν στην ψηφιακή τελετή “closing bell” και ευχήθηκε το 2021 η τελετή να πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία όλων στο NYSE.

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: