Η 31 χρονη Οικονομολόγος και Τεχνολόγος Γάλακτος Ιωάννα Καρρά μέλος μιας κτηνοτροφικής οικογένειας τεσσάρων γενεών συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα για τα προβλήματα και τις προοπτικές της κτηνοτροφίας στην ελληνική περιφέρεια, στην εκπομπή “Μισή ώρα στην economia”.

H ίδια αναφέρεται στη μονάδα που αριθμεί περί τα 800 γίδια και πρόβατα, ημιεντατικής εκτροφής, που διατηρεί με τον σύντροφό της σε μια περιοχή του νόμου Τρικάλων και για το πως αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και νέες ιδέες στοχεύει στην ανάπτυξη της μονάδας αλλά και για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει .

Η κτηνοτροφία ως επιχείρηση , λέει η ίδια, «πρέπει πια να υπακούει σε κανόνες , οργάνωσης παραγωγής, εκσυγχρονισμού της μεταποίησης , προώθηση , πώληση και τη δημιουργία ενός brand, αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται και ένα μεγάλο κεφάλαιο».

Παράλληλα επισημαίνει ότι σήμερα παρά τις ελπίδες και τις εξαγγελίες δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την κτηνοτροφία και ότι στην εποχή του Covid έχουν επιδεινωθεί τα οικονομικά ανάλογων επιχειρήσεων ειδικότερα στην περιφέρεια.