Μισή ώρα στην economia με τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη

Ο ομότιμος καθηγητής της Γενετικής και της Γενετικής του Ανθρώπου του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα στη σειρά των e-συναντήσεων “Μισή ώρα στην economia”.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης υποστήριξε ότι «υποτιμήθηκε ο κίνδυνος από τη βρετανική παραλλαγή του ιού και δεν πήραμε τα μέτρα μας ενώ χρειαζόταν 50% μεγαλύτερη προσοχή και πρόσθεσε πως «ζούμε βιολογικό πόλεμο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι κυβερνήσεις, οι πολίτες και τα ΜΜΕ».

Εξήγησε επίσης πως ανήκει σ αυτούς που πιστεύουν ότι οι επιστήμονες έχουν ευθύνη να ενημερώνουν τους πολίτες, αλλά και να τους εξηγούν ότι στη Βιολογία και στη Γενετική δεν υπάρχουν «βεβαιότητες» , αλλά δεδομένα και πιθανότητες.

Ο ίδιος εξηγεί την ωφέλεια από τα self tests και υποστηρίζει πως αν γίνονται δυο τέτοια τεστ την εβδομάδα περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξάπλωση του κορωνοϊου.

Για τη χρήση της τεχνολογίας του mRNA πιστεύει ότι «αυτή πιθανότατα δεν θα τελειώσει με την ανάπτυξη των εμβολίων εναντίον της νόσου COVID-19. Η μελλοντική χρήση τους επεκτείνεται από την παρασκευή εμβολίων έναντι του ιού της γρίπης, αλλά και της θεραπεία κληρονομικών ασθενειών , καρκίνων κ.α.»