Μισή ώρα στην economia με τον Παναγιώτη Χασάπη

Στη σειρά συζητήσεων “Μισή ώρα στην economia”, ο Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα.

Ο Παναγιώτης Χασάπης μιλάει για τις ευκαιρίες των εξαγωγικών επιχειρήσεων μετά τον κορωνοιό, εξηγεί τους λόγους που στη Βόρειο Ελλάδα το 2019 έγινε «high score” στις εξαγωγές και γιατί η πανδημία, έπληξε ορισμένους κλάδους, όπως λχ τα τρόφιμα και τα δομικά υλικά ενώ άφησε ανεπηρέαστους κάποιους άλλους.

Θεωρεί κρίσιμη την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι σήμερα πιο πολύ «ένα λιμάνι transit” και δεν είναι ανταγωνιστικό προς το λιμάνι του Πειραιά.

Ο ίδιος εξηγεί ποιοι κλάδοι των εξαγωγών συνδέονται περισσότερο με τον τουρισμό και το πόσο επηρεάστηκαν από την ύφεση λόγω κορωνοϊού.

Μιλά, τέλος, για τις αλλαγές που έρχονται στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και υπογραμμίζει πως η τόνωση των clusters, ως εργαλείων καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας, είναι προτεραιότητα του ΣΕΒΕ.