Μισή ώρα στην economia με τον Βασίλη Κορκίδη

Για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Οικονομίας και την Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη καθώς και για τη χειμαζόμενη αγορά, συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

«Αγορά δεν είναι διακόπτης ΟΝ-OFF», λέει χαρακτηριστικά για τα διαδοχικά lockdown αλλά προσθέτει πως «πάνω από όλα είναι η υγεία και η μάχη κατά του κορωνοϊού». Εκτιμά επίσης ότι «η επάνοδος της οικονομίας στα προ κορωνοϊού επίπεδα δεν θα έλθει πριν περάσουν τρία χρόνια και ότι αυτή δεν θα είναι ουσιαστική χωρίς αύξηση της απασχόλησης, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυση των επιχειρήσεων». Κάνει μάλιστα την εκτίμηση πως αν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου καταφέρουμε να έχουμε ανοιχτή την αγορά «θα σωθεί το μισό του τζίρου».

Διαφωνία εξέφρασε για την ΚΥΑ με τη λίστα των διαρκών αγαθών που απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 30 του μήνα, λέγοντας ότι «μ’ αυτόν το τρόπο έρχεται η πτώση των πωλήσεων και η δυσαρέσκεια του πελάτη».