Μισή ώρα στην economia με τον Βασίλη Βασιλικό

Ο βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα στη σειρά των e – συναντήσεων «Μισή ώρα στην economia”.
Κατατίθεται τις απόψεις του:
*Για το πως πορεύεται η παγκόσμια οικονομία την εποχή του κορωνοϊού για τα μνημόνια, αλλά και για τους οίκους αξιολόγησης και το πως λειτούργησαν επί της ελληνικής οικονομίας.
*Για τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπογραφή των Μνημονίων με την έλλειψη διαπραγματευτικής πυγμής.
Μιλά επίσης για την ανάμιξή του στην πολιτική, τις αναμνήσεις του και την οικογενειακή του παράδοση, ως γιος του Νικολάου Βασιλικού, βουλευτή των Φιλελεύθερων το 1936.
Θυμάται τις μέρες της προβολής της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά, βασισμένης στο βιβλίο του, το 1969 στο Παρίσι και τις αντιδράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τον οποίο λέει πως επέστρεψε μετά την πτώση της χούντας ως ένας «άλλος Καραμανλής» που νομιμοποίησε ως πρωθυπουργός το ΚΚΕ και προδιέγραψε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας .
Θυμάται με συγκίνηση την εικοσαετή συνεργασία του με την «Οικονομική Επιθεώρηση», με τη δημοφιλή στήλη «Αισθημάτων Νομίσματα» και αποτιμά την πορεία του περιοδικού που εκδίδεται από το 1934 και φέτος συμπλήρωσε τα 1000 τεύχη.

Αγοράστε τα βιβλία της economia Publishing “Επιτελών το καθήκον μου” του Χρήστου Σαρτζετάκη & “Βασίλης Βασιλικός-Νίκος Παπανδρέου. Δύο συγγραφείς-Μία δεκαετία”.