Μισή ώρα στην economia με τον Κυριάκο Λουφάκη

 

Για το μέλλον που «βρίσκεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις», για την ανάγκη πλέον «οι επενδύσεις να αξιοποιούν το νέο ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προσόντων στην Ελλάδα» και για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως facilitator – ενός διευκολυντή με άλλα λόγια- μιλάει ο πρόεδρος της Δρ. Κυριάκος Λουφάκης συζητώντας με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα στη σειρά «Μισή ώρα στην economia».
O ίδιος υποστηρίζει πως με τα λεφτά της ΕΕ βρεθήκαμε «να στηριζόμαστε σχεδόν αποκλειστικά από την κατανάλωση επειδή αυτό ήταν πολύ εύκολο να γίνει και όχι στην παραγωγή». Χρειάζεται, κατά τη γνώμη του, «επένδυση στην οικονομία της γνώσης» , όπως συμβαίνει την επένδυση της Pfizer, της Deloitte κ.α.
Επίσης παρουσιάζει τα πρότζεκτ τα οποία «τρέχει» η Αλεξάνδρεια Zώνη Kαινοτομίας, αλλά τα άλλα να αναφέρω και κάποια που δεν είναι δικά της αλλά σαφώς συνεισφέρει συνεργαζόμενη , όπως η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς, το ThessINTEC, το οποίο θα δημιουργηθεί στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.
Εξηγεί, τέλος, το πως θα βοηθηθούν οι νέοι για να κάνουν επιχειρήσεις και να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους και γιατί πιστεύει πως οι νέου τύπου επιχειρήσεις υπήρξαν αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης.