Το online πρόγραμμα, Greek Startup Universe, έφτασε στο τέλος του! Ως πρωτοβουλία του Startup Greece σε συνεργασία με το Founderhood, η δράση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου, οι συμμετέχοντες ιδρυτές τεχνολογικών επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με Έλληνες του τεχνολογικού οικοσυστήματος από κάθε γωνιά του πλανήτη. Παράλληλα, είχαν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, εργαλεία και υπηρεσίες, καθώς και σε εμπνευσμένες ομιλίες με επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι 430 Έλληνες και Κύπριοι ιδρυτές που συμμετείχαν σε αυτό συναντήθηκαν με 46 εξειδικευμένους επαγγελματίες του tech επιχειρείν, μέσα από εξατομικευμένα online meetings, καλύπτοντας ζητήματα που αφορούν σε όλα τα στάδια εξέλιξης μιας νεοφυούς επιχείρησης, από την ανάπτυξη του αρχικού προϊόντος μέχρι τις στρατηγικές χρηματοδότησης. Παράλληλα, τελέστηκαν 10 ώρες από ζωντανές διαδραστικές ομιλίες με επιτυχημένους ανθρώπους από την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή, όπως ιδρυτές, που έχουν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από $500 εκατ., – ανάμεσα σε αυτούς ο Κώστας Παρδάλης και ο Πάνος Παπαδιαμάντης – και επενδυτές, όπως ο Νίκο Μπονάτσος και ο Κίμων Αγγελίδης.

Στο Greek Startup Universe συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 startups, οι οποίες βρίσκονται από το στάδιο της ιδέας μέχρι και το Series A στάδιο. Οι 31 φιναλίστ του προγράμματος, αυτήν την στιγμή, βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες Επενδυτικούς Αγγέλους που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 30 εκατ., κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνουν την επιχείρησή τους και να εισέλθουν σε διεθνείς αγορές. Πέρα από αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το ταξίδι τους, λαμβάνοντας μέρος στο NY Soft Landing Program, το οποίο διοργανώνεται στις αρχές Ιουλίου από τους οργανισμούς CyprusInno και Greektech – στρατηγικοί συνεργάτες του Greek Startup Universe – με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, με στόχο να βοηθήσει τις startups να εισέλθουν στην Αμερικανική αγορά.

Σε γενικές γραμμές, το Greek Startup Universe υποστήριξε πολυπλεύρως τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Π., ένας από τους συμμετέχοντες ιδρυτές: «Επέκτεινα το δίκτυό μου και επικεντρώθηκα στους στόχους μου, ώστε να αναπτύξω καλύτερα το προϊόν μου». Η Κατερίνα Δ. αναφέρει ότι οι συζητήσεις που ανέπτυξε με άλλους ιδρυτές μέσα στο πρόγραμμα την έκαναν να έρθει αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, βοηθώντας την να εστιάσει περισσότερο αποτελεσματικά στην επίλυση απαιτητικών ζητημάτων. Για τους περισσότερους, το πρόγραμμα υπήρξε ωφέλιμο και κατατοπιστικό, παρέχοντας πολλές γνώσεις και πολύτιμες συμβουλές για νέους ιδρυτές.

Ο Θάνος Παράσχος από το Startup Greece και ο Δημήτρης Δημοσιάρης από το Founderhood δηλώνουν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου μας προγράμματος! Ήταν κάτι το οποίο σχεδιάζαμε μήνες, αφιερώνοντας πολλή ενέργεια και αγάπη σε αυτό. Κινητήριος δύναμή μας ήταν ο στόχος μας να στηρίξουμε και να φέρουμε κοντά κάθε Έλληνα ιδρυτή με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε αξιόλογους startup πόρους. Όλο αυτό προσβλέπουμε στο να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως προς την ενδυνάμωση του Ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος.

Αναμένουμε για την 3η Ιουνίου, όπου θα γιορτάσουμε το τέλος – για την ώρα – του Greek Startup Universe, μέσα σε ένα μεγάλο event, ολοκληρώνοντας αυτό το δημιουργικό και καινοτόμο ταξίδι».

Το τέλος του Greek Startup Universe θα σηματοδοτηθεί μέσα σε από μία online τελετή, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Θα λάβουν μέρος, επίσης, σημαντικά πρόσωπα του διεθνούς επιχειρηματικού οικοσυστήματος, Έλληνες Υπουργοί και εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει roundtables, μέρη συζητήσεων και ευκαιρίες δικτύωσης για τους παρευρισκόμενους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ατζέντα της εκδήλωσης. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Greek Startup Universe http://greekstartupuniverse.org/ και στα social media Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram.