Το Mικρό Εγχειρίδιο για την Διαφθορά του Γ. Μπούτου και οι «Επτά πληγές της ελληνικής οικονομίας»

Την Παρασκευή 2, Φεβρουαρίου (στις 18:30), στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, οργανώνεται συζήτηση γύρω από την παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Μπούτου Μικρό εγχειρίδιο για την Διαφθορά στην Δικαιοσύνη.

Στη συζήτηση θα μετάσχουν η Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη, εκδότρια. ο Λέανδρος Ρακιντζής, Αρεοπαγίτης ε.τ.. και ο Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος, ενώ ο συγγραφέας θα παρουσιάσει την συνολική προβληματική που ανοίγεται από την δυσοίωνη εμπειρία που αναλύεται στο βιβλίο του.

Στα πλαίσια αφιερώματος της Οικονομικής Επιθεώρησης που φιλοξενήθηκε σε σειρά τευχών (Ιούνιος – Δεκέμβριος 2013), με τον εύγλωττο τίτλο «Επτά πληγές της ελληνικής οικονομίας», προσεγγίζονταν δύο τουλάχιστον από τις βαθύτερα ριζωμένες δυσλειτουργίες της ελληνικής πραγματικότητας, που η συνεχιζόμενη παρουσία τους εξηγεί (αν και ασφαλώς δεν δικαιολογεί!) τα φαινόμενα που περιγράφει ο Γ. Μπούτος. Και επιτρέπει την κατανόηση του πώς μπορούν να θάλλουν και να μένουν χωρίς αντιμετώπιση ακραίες συμπεριφορές – τις οποίες ούτε η δικαιοσύνη κατορθώνει (ή θέλει… ) να αγγίξει.

 

 

Πρώτη πληγή (στο τεύχος Ιουλίου 2013): «Το πελατειακό-κομματικό σύστημα»

Δεύτερη πληγή (στο τεύχος Νοεμβρίου 2013): «Η παγίδα της γραφειοκρατίας»