Φυσική παρουσία στις ΗΠΑ αποκτά η ZeroNorth, μετά την εξαγορά της διαδικτυακής πλατφόρμας αγοράς ναυτιλιακών καυσίμων (bunkers), ClearLynx. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία «η προσθήκη της ClearLynx θα προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων μια ολοκληρωμένη και απ΄ άκρου εις άκρον λύση για τη βελτιστοποίηση του κόστους και της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των καυσίμων, από την αρχική έρευνα αγοράς έως τον εφοδιασμό».

Οι χρήστες της ZeroNorth θα μπορούν να επωφεληθούν από τα προϊόντα προμήθειας, τιμολόγησης και ανάλυσης, επιχειρηματικής ευφυΐας, βελτιστοποίησης και προγραμματισμού, ελέγχου συμμόρφωσης με τα όρια περιεκτικότητας σε θείο, καθώς και παροχής δεδομένων της ClearLynx. Η ClearLynx θα συνεχίσει να προσφέρει τις τρέχουσες υπηρεσίες bunker μέσω της πλατφόρμας της, εωσότου με την πάροδο του χρόνου, ενσωματωθεί στην πλατφόρμα της ZeroNorth.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, Søren Meyer

Ο Søren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση αφορά άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή της ZeroNorth να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προσάρτηση της ClearLynx και της σημαντικής τους τεχνογνωσίας στην προσφορά μας, σημαίνει ότι οι πελάτες μας θα μπορούν πλέον να αξιοποιούν στο έπακρο μια ισχυρή τριάδα βελτιστοποιήσεων, ταξιδιού, πλοίου και καυσίμων που συνδέονται και λειτουργούν παράλληλα.

«Ο κλάδος μας πρέπει να δράσει τώρα και πιστεύουμε ότι αυτή η ανακοίνωση παρέχει στους συμμετέχοντες σε όλο τον κλάδο έναν αποτελεσματικό και προσιτό τρόπο για να αναλάβουν άμεση δράση. Η βελτιστοποίηση του ταξιδιού, του πλοίου και των καυσίμων εκτός του ότι είναι σημαντική για τη μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση των εσόδων σήμερα, θα μας επιτρέψει επίσης να πλοηγηθούμε στη σημαντική, επικείμενη και επείγουσα πολυπλοκότητα της ερχόμενης δεκαετίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ClearLynx, Gerry Van Geyzel

Ο Gerry Van Geyzel, Διευθύνων Σύμβουλος της ClearLynx, πρόσθεσε: « Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στη ZeroNorth και να συμβάλουμε στην πράσινη μετάβαση του διεθνούς εμπορίου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στα χρόνια από την ίδρυση της ClearLynx, είδαμε έναν ταχύ μετασχηματισμό στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων, με γνώμονα τις κανονιστικές αλλαγές και τις απαιτήσεις για αυξημένη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που εξαγορασθήκαμε από μια εταιρεία που εργάζεται με πάθος και αφοσίωση για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της απανθρακοποίησης προς όφελος των διαχειριστών των πλοίων, της ναυτιλίας και του πλανήτη.»

 

Σχετικά με τη ZeroNorth 

Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής που βασίζεται στα δεδομένα, μαζί με την ανθρώπινη τεχνογνωσία, η πλατφόρμα ZeroNorth παρέχει μια σειρά λύσεων λογισμικού που βοηθούν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές και να μειώσει το κλιματικό της αποτύπωμα, διατηρώντας παράλληλα την εμπορική απόδοση. Η πλατφόρμα της ZeroNorth και το λογισμικό Optimize μετατρέπουν τα δεδομένα σε γνώση και δράσεις, βελτιστοποιώντας το διεθνές εμπόριο για τους ιδιοκτήτες φορτίου, τους πλοιοκτήτες, τους ναυλωτές και τους προμηθευτές καυσίμων. Το λογισμικό της εταιρείας βελτιώνει την απόδοση του πλοίου, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και μειώνει το κόστος συμμόρφωσης, ενώ αυξάνει τα κέρδη και προσφέρει μείωση εκπομπών

Σχετικά με την ClearLynx

Η ClearLynx ιδρύθηκε το 2014 και παρέχει λογισμικό για τη βιομηχανία ναυτιλιακών καυσίμων (bunkers). Η τρέχουσα σειρά προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει την προμήθεια καυσίμων, τιμολόγηση και ανάλυση, επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιστοποίηση, προγραμματισμό, έλεγχο συμμόρφωσης με τα όρια περιεκτικότητας σε θείο, καθώς και την παροχή δεδομένων (data feeds)