Όταν η ελληνική επιχειρηματικότητα αναστοχαζόταν το πέρασμά της
από τον 20ό  στον 21ο αιώνα

Στο γύρισμα του αιώνα – και με φόντο τον εορτασμό των 65 χρόνων κυκλοφορίας της – η Οικονομική Επιθεώρηση, συνέχεια της Βιομηχανικής Επιθεωρήσεως που ξεκίνησε τον βηματισμό της το 1934, είχε πάρει την πρωτοβουλία μιας μεγάλης έκθεσης γύρω από την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα.

Η έκθεση εκείνη είχε συνοδευθεί και από την έκδοση Ελληνικές επιχειρήσεις από τον 20ό στον 21ο αιώνα, ενώ πραγματοποίησε τέσσερεις εκδόσεις (η πρώτη το 1999, η τελευταία το 2008).

Σ’ αυτήν παρουσιάζονταν οι εξελίξεις σε βασικούς κλάδους, αλλά και περιγραφές επιχειρήσεων και προσώπων από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. Μερικές στιγμές εκείνου του εγχειρήματος:


Δημήτρης Μαρινόπουλος: Η πραγματικότητα της μετάβασης

Ενώ στον αιώνα που τελείωνε το 1999 οι ρυθμοί μπορεί να επιταχύνονταν, αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες παρέμεναν συγκριτικά αργοί, ενώ η ίδια η βιομηχανική επανάσταση άργησε να έρθει στην ελληνική πραγματικότητα, η πρόκληση της μετάβασης «του αιώνα που πέρασε, στον αιώνα που έρχεται» γινόταν σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαρινόπουλο, βετεράνο στην Προεδρία του ΣΕΒ, ολοένα και πιο έντονη. Τα περιθώρια προσαρμογής στένευαν, το ίδιο το προφίλ του επιχειρηματία μεταβαλλόταν.

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ]