Όταν η ελληνική επιχειρηματικότητα αναστοχαζόταν το πέρασμά της
από τον 20ό  στον 21ο αιώνα

Στο γύρισμα του αιώνα – και με φόντο τον εορτασμό των 65 χρόνων κυκλοφορίας της – η Οικονομική Επιθεώρηση, συνέχεια της Βιομηχανικής Επιθεωρήσεως που ξεκίνησε τον βηματισμό της το 1934, είχε πάρει την πρωτοβουλία μιας μεγάλης έκθεσης γύρω από την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα.

Η έκθεση εκείνη είχε συνοδευθεί και από την έκδοση Ελληνικές επιχειρήσεις από τον 20ό στον 21ο αιώνα, ενώ πραγματοποίησε τέσσερεις εκδόσεις (η πρώτη το 1999, η τελευταία το 2008).

Σ’ αυτήν παρουσιάζονταν οι εξελίξεις σε βασικούς κλάδους, αλλά και περιγραφές επιχειρήσεων και προσώπων από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. Μερικές στιγμές εκείνου του εγχειρήματος:


Θόδωρος Καρατζάς: Η εποχή του ανταγωνισμού

Εισάγοντας την προβληματική που επιχείρησε – τέλος του 1999 – να αναδείξει η 1η έκδοση του βιβλίου Ελληνικές επιχειρήσεις από τον 20ό στον 21ο αιώνα, ο τότε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θόδωρος Καρατζάς, έθετε την έμφαση στο στοιχείο του ανταγωνισμού/την ανταγωνιστικότητας που – πάντως μετά την δεκαετία του 1980 –  υποχρεωτικά συνόδευε την διαδρομή των ελληνικών επιχειρήσεων στην νέα τους εποχή.

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ]