Αρχική/Ματιές σε βιβλία μας/Πώς αυτοπαρουσιάζεται όποιος αναζητεί νέα δουλειά

Βρίσκοντας νέα εργασία μετά τα 50

Λίγα χρόνια μετά το γύρισμα του αιώνα, αλλ’ ακριβώς προτού εκδηλωθεί η μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 (που, για την Ελλάδα, μετεξελίχθηκε σε κρίση χρέους και παρολίγον Grexit, ενώ κατέληξε στην πικρή «δεκαετία των Μνημονίων» μέχρι το 2018), κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέρκυρα – economia Publishing το 2008 ένα βιβλίο, δυσάρεστα πλην χρήσιμα, προφητικό στον τίτλο του – κι ακόμη περισσότερο στον υπότιτλό του: Βρίσκοντας εργασία μετά τα 50: Επαναπροσδιορίστε τον εαυτό σας για τον 21ο αιώνα.

Σ’ αυτό, η Αμερικανίδα Jeanette Woodward, που είχε πολύχρονη εμπειρία ως υπεύθυνη βιβλιοθήκης αλλά ξεκίνησε δεύτερη καριέρα ως σύμβουλος επαγγελματικού επαναπροσανατολισμού, έβλεπε ήδη να ανεβαίνει το κύμα «υποχρεωτικής» αναζήτησης δεύτερης (ή τρίτης, ή και περισσότερων εκδοχών) καριέρας, σ’ εκείνο που – παλιότερα – εθεωρείτο ηλικία εξόδου…


Πώς αυτοπαρουσιάζεται όποιος αναζητεί νέα δουλειά

Η αναζήτηση νέας/διαφορετικής δουλειάς μετά από κάποια ηλικία προϋποθέτει αντίστοιχα προσαρμοσμένη πρακτική στην αυτοπαρουσίαση του ενδιαφερόμενου. Ακόμη κι αν αυτό φαίνεται φορές-φορές απλό, έχει μια ιδιαίτερη τεχνική ήδη στην  κατάρτιση της σχετικής αίτησης. Ομοίως και οι συστατικές επιστολές και έγγραφα που προσκομίζονται – ακόμη και η συνοδευτική επιστολή.

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ]

_________________________________

Η Jeanette Woodward είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Wind River Nonprofit and Educational Consulting Group.
Πριν γίνει σύμβουλος απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ ήταν διευθύντρια βιβλιοθήκης με μακρόχρονη εμπειρία στην αγορά εργασίας.

By |2024-01-26T17:58:48+03:0025 Ιανουαρίου, 2024|Ματιές σε βιβλία μας|

Share This Post With Others!

Go to Top